Programok

A jezsuita szerzetes, egyháztanító elmélkedésében Krisztusnak az emberi élet végső és legfontosabb kérdéseivel kapcsolatos tanításait fejti ki. A kötetet bemutatja: Alácsi Ervin János (fordító), Kocsi Lajos, Laki Zoltán (szerkesztők). Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ. A könyvbemutató az Ars Sacra Fesztivál programjába illeszkedik.


Az igazi egyházzenei kuriózumot kínáló hangversenyen mások mellett Tomasso Guzzo, Wohlmuth János és Koseck Michael darabjai hangoznak el. A zömmel 18. századi, soproni, győri és pannonhalmi forrásokból származó zeneművek átiratát Sylvia Leidemann argentin-magyar származású karnagy és csembalóművész adja közre. A koncert az Ars Sacra Fesztivál programjába illeszkedik.


Sokféleképpen közelítették és közelítik a Titkot: minden Egy. Sajgó Szabolcs jezsuita költővel ars poeticájáról és hivatásáról Tuzson-Berczeli Bernadett és Szőnyi Szilárd beszélgetnek. Közreműködik: Dunai Tamás, színművész. Az esemény az Ars Sacra Fesztivál programjába illeszkedik.

 


Hangfürdő gongokkel és hangtálakkal. Intuitív találkozás a csend és a hangok birodalmába, határmezsgyéjére. A program 3 részből áll: csendes szemlélődő Jézus-ima, hangfürdő /a szemlélődő imát a hangszerek zengése közben folytatjuk/, megosztás. Ars Sacra program.

 


Időpont: 2019.09.22. 18:00

Boráros Imre Kossuth-díjas színművész verses-zenés irodalmi előadóestje. A műsorban Gágyor József felvidéki tanár-író Istenhez, valamint hitről, emberségről, lélekről szóló versei hangzanak el, de Mécs László, Vass Albert, Gál Sándor, Gyüre Lajos, Gyurcsó István és Tóth László felvidéki magyar költők egy-egy műve is elhangzik zenei kísérettel.


Reflexiók

Nincs találat.

Médiatár

Nincs találat.

Tartalmak

Nincs találat.