Programok

A kiállítás címe: “Amit alkottam, jó”. A Párbeszéd Háza modern magyar képző- és iparművészeti munkákból (kivéve ikon és fotó) igényes kiállítást tervez 2019. tavaszára, kizárólag e felhívás nyomán készült új alkotásokból. A kiállítás a tervek szerint április 12 - május 28. között lesz látogatható. A megnyitó a Belvárosi Csend részeként megrendezésre kerülő Jezsuita Sziget programsorozat kiemelt eseménye lesz.


Párbeszéd Háza

Beszélgetés Máté-Tóth András valláskutatóval.

Beszélgetések társadalmi kérdésekről a Párbeszéd Házában.


Párbeszéd Háza

Beszélgetés Várszegi Asztrik OSB c. culusi püspökkel bűnbánatról, kiengesztelődésről.

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetések társadalmi kérdésekről a Párbeszéd Házában.


Avagy a mi Urunk, Jézus Krisztus kínszenvedése mindanégyevangélista és Horváth Márk szerint. Alsó korhatár: 16 év. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés: a honlapon keresztül.


A Jezsuita Roma Szakkollégium, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, és a Párbeszéd Háza közös szervezésében. Fővédnök: dr. Székely János püspök – a Boldog Ceferino Roma Misszió Vezetője.


Szakmai tanácsadó: Miranda Liu hegedűművész, műsorvezető március 12-én: Gombos László zenetörténész, házigazda: Sajgó Szabolcs SJ.


Válogatás az 1945 utáni  keresztény templomépítészetből - Gyukics Péter fotóművész kiállítása a Párbeszéd Házában. Látogatható: május 18-ig!


"...a legtöbb bibliai történet rezonál saját jelenünkre, élethelyzeteinkre." Nyitott bibliodráma alkalom Varga Péter Pius és Majsai-Hideg Tünde vezetésével.


Az útmenti kereszteket bemutató "Itt jelent vagyon" című fotókiállítás alapján meditáció, Sajgó Szabolcs SJ vezetésével. Március 12- 19. között a kiállítás átmenetileg nem látogatható, azt követően március 19- április 1-ig ismét megtekinthető a Párbeszéd Háza magasföldszintjén.


A hangszereket zengésbe hozza: Jenei Kornél és Páli Tibor, hangkeltők, zenészek. A szemlélődő imát vezeti: Sajgó Szabolcs SJ.

A Belvárosi Csend programsorozat része. 


A hangszereket zengésbe hozza: Jenei Kornél és Páli Tibor, hangkeltők, zenészek. A szemlélődő imát vezeti: Sajgó Szabolcs SJ.

A Belvárosi Csend programsorozat része.

 


Az érdeklődők Diego Lainez és Goswin Nickel jezsuita generálisok restaurált barokk portréinak történetét ismerhetik meg közelebbről, majd művészettörténeti emlékezetük hátterébe, illetve a festmények restaurálásának folyamatába nyerhetnek betekintést.


Közösséget keresel?

Ha igen, gyere el az INIGO beszélgetőestre és tapasztald meg, milyen az ignáci lelkiség egy fiatalos jezsuita közegben!

Ifjúsági pasztorációs tapasztalatok Koronkai Zoltán atyával és az INIGO teammel. Bővebb információ: https://jezsuita.hu/inigo-csoport/

A beszélgető est a Belvárosi Csend programja.


Az est vendégei Dombi Annamária tanácsadó, pszichológus, Molnár Áron "noÁr" színművész, Papp Richárd kulturális antropológus. A házigazda Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes. Az esemény regisztrációhoz kötött!


A Nikodémus Bibliakör mindenkit nagy szeretettel vár a Belvárosi Csend részeként április 9-én kedden, 18:30 és 20 óra között a Kerkai Jenő teremben megrendezésre kerülő nyitott alkalmára.


A koncert műsorvezetője Gombos László zenetörténész, a sorozat szakmai tanácsadója Miranda Liu.  A program házigazdája: Sajgó Szabolcs SJ.

Belvárosi Csend programja.


 Melyek az ignáci lelkiség még feltáratlan tartalékai? Lukács János jezsuita szerzetes előadása azokat a ma kevéssé ismert gyakorlatokat mutatja be, amelyek az Istennel való személyes kapcsolatból kiindulva a személy hosszú távú átalakulását szolgálják.


Kajtor Domonkos SJ előadása a Szent Ignáci-i emberképről. A házigazda Sajgó Szabolcs SJ.


Reflexiók

Nincs találat.

Médiatár

Nincs találat.

Tartalmak

Nincs találat.