Budapesten a Tartui Egyetem Kamarakórusa

Egy különleges, északi koncert az a capella műfaj kedvelőinek a Párbeszéd Házában, a Tartui Egyetem Kamarakórusának előadásában. A koncertre a belépés ingyenes. A Párbeszéd Háza javára adományokat köszönettel elfogadunk.

2016. július 5-14. között a Tartui Egyetem Kamarakórusa Magyarországra látogat a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny alkalmából. A július 6-i budapesti hangverseny programja sokszínűnek ígérkezik: A kórusverseny kötelező darabjai mellett felhangzanak az klasszikus és kortárs észt művek is, Cyrillus Kreektől Tõnu Kõrvits-ig, egyházi és világi szerzemények egyránt. A koncert betekintést enged északi nyelvrokonaink gazdag kóruséletébe.

A Tartui Egyetem Kamarakórusa (Észtország) 1971-es megalakulás óta több száz koncerten és fellépésen örvendeztette meg a hallgatóságot. Az évtizedek során mintegy félezer ember énekelt az együttesben, zömében a Tartui Egyetem hallgatói és öregdiákjai, de más egyetemekről is érkeztek tagok. A kórus ez idő alatt Észtország egyik legegyedibb és legaktívabb zenei együttesévé nőtte ki magát, számos koncertet szervez, és szorgosan részt vesz minden dalosünnepen.

További információ: http://www.esztorszag.hu/esemeny/budapesten-ad-koncertet-a-tartui-egyetem-kamarakorusa

Jelenleg nincs olyan időpont, amire jelentkezni lehet.

Térkép
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825