Mindszenty terepszemle

Terepszemle: Mindszenty József börtönéveinek és Pio atya bilokációjának formálódó emlékhelye. Előadók: Hermann Zsolt szobrászművész és Kovács Gergely okl. posztulátor. Helyszín: a 8. kerületi Mindszenty tér. (A program előtt találkozás a Párbeszéd Házában.)
A jól hangzó Palotanegyed, az egykori „Kis Vatikán” közelében emelkedett a Conti utcai fegyház: egy különleges lelki találkozás színtere a bebörtönzött Mindszenty bíboros és a híres misztikus Szent Pio atya között.…
Az emlékhely megvalósulása esetén egy tartalmában sokrétű, formavilágában egyszerű, letisztult, közérthető és modern műalkotással gazdagodna a főváros. Árnyalt üzenetei – az ember és a lélek szabadsága, a szenvedés és a halál feloldhatatlannak tűnő problematikája, az örök értékek és az örök élet keresése – hívő és nem hívő emberekhez, a szűkebb és tágabb környezethez egyaránt szólnak. Képzeletben felépítjük ezt a reménnyel teli emlékművet.
Előadók: Hermann Zsolt szobrászművész és Kovács Gergely okl. posztulátor. Helyszín: a 8. kerületi Mindszenty tér. (A program előtt találkozás a Párbeszéd Házában.)

Jelenleg nincs olyan időpont, amire jelentkezni lehet.

Térkép
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825