Örömből evangelizálni

Magyarországra látogat a Katolikus Shalom Közösség alapítója. Moysés Azevedót február 9-én, 19 órakor Budapesten, a Loyola Caféban fiatalok kérdezik majd a brazíliai közösség alapításáról és küldetéséről. Az alapítótól tippeket kaphatunk, hogyan élhetjük meg a hitünket a Jézussal és a másikkal való személyes találkozásban, miként tapasztalhatjuk meg az igazi békét és örömet, és hogyan hirdethetjük az evangéliumot az életünkkel – teli lélekkel, nyitottsággal és szabadon.

„Ám egyszer csak bevillant: egy fiatal, aki nem megy templomba, pizzázni csak eljár. Miért ne nyithatnék egy büfét evangelizálásra?” 1980-ban egy akkor huszonéves fiú elkötelezte magát a fiatalok evangelizációjára. Összegyűjtött néhány egyetemistát, és létrehozott egy központot, amelynek előtere egy snackbár, hátsó része pedig egy kápolna volt. Maga sem gondolta, hogy ezzel világszintű missziót hoz létre. Éppen 35 éve született meg a Shalom, amelynek mostanra több ezer misszionáriusa szolgál mintegy húsz országban.

Nem tudhatjuk, meddig érhet el Isten keze, és mire hív el bennünket az Úr. Ezen az estén Moysés életével példát láthatunk arra: mi történik, ha az ember bátran igent mond.

Szeretettel várunk mindenkit!

 Joicy Moreira Nazareth
 Katolikus Shalom Közösség

Jelenleg nincs olyan időpont, amire jelentkezni lehet.

Térkép
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825