Szabad-e ide bejönni pixel betlehemmel?

Nyilvános kerekasztal-beszélgetés az evangelizáció eszközeinek 21. századi megújításáról. Házigazda: Sajgó Szabolcs SJ. Moderátor: GYENES ÁDÁM (a L’Harmattan Könyvkiadó igazgatója)Résztvevők: SAJGÓ SZABOLCS SJ (a Párbeszéd Háza vezetője), HORTOBÁGYI LILLA (szerkesztő, teológus), SMIDÉLIUSZ GÁBOR (evangélikus lelkész), MIKLÓSI LÁSZLÓ (a Történelemtanárok Egyletének elnöke), BEREGI TAMÁS (művészettörténész, a Pixelhősök című könyv szerzője).


A L’Harmattan Könyvkiadó idén ősszel jelentette meg a Nem hivatalos Biblia Minecraftereknek (továbbiakban Minecraft Biblia) című könyvet. A kötet megjelentetését elsősorban az indokolta, hogy a fiatal generációk számára könnyen érthető formában mutassuk be az európai kultúrtörténet meghatározó alapművét, a Bibliát. A modern szemléletű képregényes formában bemutatott bibliai történetekkel kapcsolatban pozitív és negatív vélemények egyaránt megfogalmazódtak. Úgy véljük, hogy célszerű volna társadalmi vitát kezdeményezni a 21. századi hitoktatási és evangelizációs gyakorlat formai szempontjairól.

Összeegyeztethető-e a Minecraft formavilága a bibliai történetekkel?

A képregényes forma evangelizációra alkalmas eszköz-e?


Milyen lehetőségei vannak a családoknak arra, hogy az online tér hatásait ellensúlyozzák a gyermeknevelésben?


Reméljük, hogy a kerekasztal-beszélgetés alkalmával sikerül a különböző nézőpontokat ütköztetni és hasznos társadalmi üzenetet tudunk közösen megfogalmazni.

Jelenleg nincs olyan időpont, amire jelentkezni lehet.

Térkép
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825