Zengő meditáció gongokkal és hangtálakkal

Intuitív találkozásra hívunk minden érdeklődők a csend és a hangok birodalmába, határmezsgyéjére. Az imát Sajgó Szabolcs SJ vezeti, a hangszereket Jenei Kornél hangkeltő szólaltatja meg. A program részei: szemlélődő Jézus-ima, hangfürdő, megosztás. Jelentkezés 09.12-ig: titkarsag@parbeszedhaza.hu.
Két transzcendens út találkozására készülünk. A hagyományos csendes szemlélődő imádságot hangfürdővel kötjük össze. A hangfürdő egy improvizációs folyamat, amelynek során gongok, hangtálak és más hangkeltő eszközök, hangszerek hangfolyamában merülünk el. Ez a tapasztalás segít a mindennapi gondok, feszültségek, gondolatok és érzelmek hálójából kiszakadni, azok fölé emelkedni, hogy más perspektívából szemléljük őket. A megszólaltatott hangszerek hangjai páratlanul hosszan csengőek, több felhang is tisztán hallható egy időben, ami azonnal megérint, lenyűgöz, megnyugtat vagy netán felkavar; a lelassulást, kikapcsolódást, a lényegre figyelést ösztönzi.

Az elmélyülésen ülve, térdelve vagy fekve is részt lehet venni. Székek, imazsámolyok, takarók a helyszínen rendelkezésre állnak. Aki fekvő testhelyzetben szeretne a programon részt venni, a szükséges kellékeket kérjük, hozza magával (polifoam; pokróc; kispárna).

Találjuk fel Jézus titkát mindenben annak színe előtt, aki orvosságot ad fűben, fában, hangokban…

A program költségeire adományokat elfogadunk.

A program az Ars Sacra Fesztivál rendezvénye.

Jelenleg nincs olyan időpont, amire jelentkezni lehet.

Térkép
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825