Programok - 2015. December
Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.01 17:45

Decemberi alkalmunkon Forrai Tamás atyával és Goda Gyula pszichológussal arról fogunk beszélgetni, hogy lehet-e aktív vallásgyakorlónak lenni anélkül, hogy a valódi hit jelen lenne a lelkünkben. Illetve a kérdés másik oldalát is körül fogjuk járni, hogy tud-e egy ember szívében jelen lenni a hit anélkül, hogy ehhez bármilyen vallásos gyakorlat társulna. 
Sok szeretettel várunk benneteket!
 
Az Osztó-Pontokról : 
Az Útkeresés Házának szervezésében egy új programsorozat veszi kezdetét ősztől „Osztó-Pontok” címmel. Ezeken a beszélgetéseken mindig egy olyan téma kerül majd felvetésre és megvitatásra, amelyekhez egy papnak és egy pszichológusnak is egész biztosan lenne hozzászólása, és lesz is… Minden alkalommal két, hozzáértő szakember fogja a saját szempontjait velünk megosztani, és jelenlévőket is arra hívja majd, hogy elgondolkodjanak ezeken a néha megosztó, néha éppen összehozó kérdéseken.
 
A résztvevőktől 500 Ft-os adományt szívesen fogadunk.
 
További részleteket az esemény Facebook oldalán találhattok:
 


Párbeszéd Háza, KÉK terem
Időpont: 2015.12.02 18:30

Szeretettel várjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a bibliodráma műfajával, lehetőségeivel. Találkozzunk minden hónap első szerdáján 18:30-kor!


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.03 18:00

Folytatódik a Cigánypasztorációs Műhely Szabóné Kármán Judit romológus vezetésével. A műhelyalkalmak témái: roma gyerekek útja a cigányteleptől az egyetemig; romapasztoráció - egyházpolitikai megközelítésben; a roma Holokauszt.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.07 18:00

John W. O’Malley SJ Mi történt a II. vatikáni zsinaton? című könyvének bemutatója. Vendégek: John W. O'Malley SJ, a könyv szerzője; Bartók Tibor SJ, a Jezsuita Könyvbizottság elnöke; Görföl Tibor, teológus.Időpont: 2015.12.08 00:00

Idén is elindul a Forum Ignatianum csoport, ahova olyan fiatal férfiakat várunk, akik érdeklődnek a jezsuita szerzetesi élet iránt. Ez a havi műhelymunka szeretne segíteni abban, hogy a fiatalok mélyebben megismerjék a Jezsuita Rend lelkiségét és életmódját. Szeretnénk, hogy ezek az alkalmak segíteni tudjanak a résztvevőknek egyéni keresésükben és a belső hívásuk megerősödésében (akármilyen irányba is vezessen az a jövőben tovább).


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.08 17:30

Szeretettel várják a Szent Ignác-i lelkiségben elmélyülni vágyókat a Jézus Szíve Társasága tagjai.


Loyola Café
Időpont: 2015.12.08 19:00

A Háló Jazz Klub 66-ik, karácsonyváró koncertjén a Trans-Formation lép fel. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Loyola Caféba!


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.10 18:00

Mustó Péter SJ Remény és kétség között Bogotá utcáin című könyvének bemutatója. A könyvet a szerző és Hári Ildikó iskolanővér mutatja be.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.11 19:00

Nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az idén is megrendezésre kerülő IrZen-re, a Szentjánosbogár közösség irodalmi-zenés estjére! Mint mindig, most is szerfelett színes lesz a műsor, hiszen komolyzenétől kezdve verseken át egészen a szolid kávéházi jazz-ig mindenfélével találkozhatsz.


Pesti Jézus Szíve templom
Időpont: 2015.12.11 19:30

Minden hónap 2. és 4. péntekén a pesti Jézus Szíve templomban esténként 19:30-tól 20:30-ig egy hosszabb imaórát tartunk, kicsit több énekkel és hangszeres kísérettel, és az imát követő testvéri beszélgetéssel, teázással.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.12 14:00

A PÁRBESZÉD HÁZA és a PARASTUDIO – Paraliturgikus és Rituálpedagógiai Egyesület színházpedagógiai munkacsoportja szeretettel vár minden érdeklődőt workshopjára valamint A kitartó herceg – Helyzetgyakorlat egy témára Calderon és Kafka nyomán munkacímű előadásban való részvételre.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.12 18:00

Bodza Klára dalénekes Ó, áldott Szűzanya című lemezének karácsonyi anyaga hangzik el a koncerten, adventi énekekkel bővítve. Közreműködik: Dunai Tamás kiváló művész; Balogh Kálmán cimbalomművész; Excanto régizene trió; Csörsz Rumen István lanton és kobozon; Kiss Krisztián népi furulyákon; Ábrahám Brigitta, Szerencsés Martina és Pojendán Gergő énekesek.
A műsorban elhangzanak archaikus népi imádságok Erdélyi Zsuzsanna gyűjtéséből, Reményik Sándor istenes versei és Pálóczi Horváth Ádám karácsonyi verse.
A koncerten elhangzik Balassi Bálint 67. zsoltára, Mária énekek Moldvából, középkori hangszeres karácsonyi dallamok, adventi és karácsonyi szokásdalok Szatmárból és Moldvából.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.13 09:00

2016 őszétől 2017 nyaráig havonta, szombatokon legtöbbször Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes vezetésével.


Szent István bazalika
Időpont: 2015.12.13 13:00

Minden gitáros zenészt és énekest sok szeretettel várunk egy közös, figyelemfelhívó gitáros flashmobra az alábbiak szerint:


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.14 18:00

A Magyar Katolikus Orvosok Szent Lukács Egyesülete decemberi adventi ünnepi ülését 2015. december 14-én, hétfőn este 6 órától tartja. SOÓS KÁROLY a Márton Áron Társaság elnöke, az Életvédő Fórum tagja MÁRTON ÁRON, A REMÉNY EMBERE – Karácsonyi gondolatok Márton Áron szentélet: erdélyi püspöktől – címmel tart előadást.
Helyszín
Párbeszéd Háza 1085 Budapest, Horánszky utca 20.
Matteo Ricci terem (magasföldszint, balra)
Este 6 órakor szentmise a jezsuiták Jézus Szíve templomában.
Este 7 órakor
SOÓS KÁROLY a Márton Áron Társaság elnöke, az Életvédő Fórum tagja MÁRTON ÁRON, A REMÉNY EMBERE – Karácsonyi gondolatok Márton Áron szentélet: erdélyi püspöktől – címmel tart előadást.
Az összejövetelre és az azt követő rövid karácsonyi koncertre, majd az agapéra szeretettel hívjuk és várjuk tagjainkat, az egészségügy katolikus dolgozóit, tanulóit, és szívesen látunk minden érdeklődőt.
A Vezetőség


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.14 18:00

ZarándokKörünk 2015. őszétől a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában kezdte meg működését: néhányan zarándokok szeretnénk alkalmat és találkozási-visszatekintési-továbblépési lehetőséget teremteni mindazoknak, akik szintén zarándokolnak ill. zarándokoltak a közelmúltban és úgy érzik, hogy új emberré lettek, vagy szeretnének azzá válni, de a zarándoklat után újra keresik önmagukat a hétköznapokban és vágynak arra, hogy valamilyen formában tovább vigyék a zarándoklaton megélteket.
Várunk tehát minden zarándoklatról hazaérkezőt, aki egy jó hangulatú és elmélyült zarándokest keretében szeretne visszatekinteni az Útra, más zarándokokkal találkozni és megosztani, lélekben elcsendesedve felismerni és hazahozni ami lényeges, megosztani másokkal, és tovább járni az Utat a hétköznapokban.

Ehhez kívánunk lehetőséget adni egy kis megállással-elcsendesedéssel, fókuszált élménymegosztással, vezetett és kötetlen beszélgetéssel, interaktív közösségi impulzusokkal, lelki útravalóval, falatozással és programajánlóval. Minden zarándokot várunk, vallástól-felekezettől, indíttatástól függetlenül.
 
Dátumok, időpontok:
2015. dec.14.
2016. jauártól négyhetente hétfőn, az alábbi időpontokban: Jan.18. Feb.15. Márc.21.(!) Ápr.11. Máj.9. Jún.6.
Időpont: este 6-tól 8 óráig.
Cím: Budapest VIII., Horánszky utca 20., első emelet, KÉK terem.
Minden alkalommal valami egyszerű, mozgásos-játékos bemutatkozás után programajánlóval folytatódik a program. Ezután rövid spirituális-önismereti impulzus, útravaló következik, valamely téma mentén, azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudunk a hétköznapokban zarándokként tovább járni. Ezt néhány perc csend, kiscsoportos beszélgetések követik, mely után kötetlen beszélgetésre és falatozásra van mód. A program alapvetően ingyenes, adományokat szívesen fogadunk a helyszínen, pénz vagy sütemény formájában.

forrás: lelekturak.bloglap.hu


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.15 18:00

Az Oázis szervezésében előadás és beszélgetés havonta egyszer arról, hogy lehetséges-e a munkahelyi boldogság? A keresztény hagyományok és a pozitív pszichológia segítségével gondolkodunk az alkalmakon közösen.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.15 18:00

Néha úgy érzed, nem tudod, hol tartasz az életben? Zsákutca felé haladsz, nem veszed észre a STOP táblát, esetleg forgalommal szemben találod magad az egyirányú utcában? Nem tudod, hol a kiút a körforgalomból?

Mindig van lehetőség az újratervezésre!

Ne sodródj a forgalomban, hanem lassíts, parkolj le, keress új koordinátákat az életedhez!

Ebben segít a Sacré Coeur nővérek útkereső műhelye, ahol nyolc estén keresztül együtt keressük az utat, amire Isten hív téged.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.15 18:00

A Munkahelyi boldogságról szóló sorozat (nyitott csoport) következő két időpontja: november 10., december 15. 18:00-19:30


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.15 19:00

Dinnyés József daltulajdonos estje adventi énekekkel.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.16 18:00

A Feszty Masa Művészeti Műhely két gazdag alkotó év után, szeptemberben tovább folytatja munkáját. Szeretettel kínáljuk  2-3 új tag számára a műhelyhez való csatlakozás lehetőségét. Képzőművészeti előtanulmányok nem szükségesek a tagsághoz, de a művészetek iránti komoly érdeklődés és az alkotás vágya, valamint a rendszeres foglalkozásra járás vállalása, igen. A csak egy-egy projekthez való csatlakozás nem lehetséges, mert, az éves munka tematikája és gyakorlatai egymásra  épülnek és elmélyült munkát feltételeznek. A  szeptember 9-én kezdődő tanévnek szakrális témaköre lesz/keresztek és ikonok/. A műhely tagjainak alkotásaiból minden év végén megtekinthető kiállítást rendezünk.
A foglalkozások kéthetente, két teljes óra  időtartamot töltenek be. A foglalkozások helye: Párbeszéd Háza, Horánszky u.22.
 
Bővebb információ az alábbi email címen:


Jézus Szíve jezsuita templom
Időpont: 2015.12.19 18:00

Az Irgalmasság Rendkívüli Szentévének kezdetén adventi virrasztás lesz december 19-én szombaton, 18-24 óráig a Pesti Jézus Szíve templomban.


Jézus Szíve jezsuita templom
Időpont: 2015.12.19 18:00

Az Irgalmasság Rendkívüli Szentévének kezdetén adventi virrasztás lesz december 19-én szombaton, 18-24 óráig a Pesti Jézus Szíve templomban.


Pesti Jézus Szíve templom
Időpont: 2015.12.19 19:00

2015 szeptember 5-től hetente, szombat este, 19:00 órakor a pesti Jézus Szíve templomban


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.19 19:00

A hangversenyen részletek hangzanak el többek között Csajkovszkij, Fauré, Grieg, Paganini, Purcell és Sibelius műveiből.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.20 19:30

2015-ben ismét minden adventi vasárnap felemelő koncertélményben lehet részünk a Párbeszéd Háza dísztermében. Idén a fellépők között szerepel a Kodály Zoltán Férfikar és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, a SIMPLICISSIMUS, a Misztrál, valamint Farkas Tünde és zenekara.


Pesti Jézus Szíve templom
Időpont: 2015.12.20 20:00

... avagy a belváros vasárnap esti egyetemista miséje!Időpont: 2015.12.21 17:00

Szenvedélybetegek hozzátartozói számára indul nyitott csoport Régi Annamária drogkérdésben jártas szakemberrel október 26-tól kéthetente hétfőnként 17.00-18.30-ig az Oázisban. Elsősorban szülőket és a függőség témakörében válaszokat keresőket várjuk. Aki a csoporthoz még bátortalan, egyéni beszélgetésekre is lehetőség van azokon a hétfőkön, amikor nincs közös alkalom. Jelentkezés és további információ: oazisiroda@gmail.com


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.21 19:00

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt vezetett szent ignáci imára szeptember 21-től minden hétfő este. Menet: bejelentkező kör, vezetett ima, megosztás lehetősége. Az ima jellege miatt kérjük, hogy pontosan érkezzetek!

Időpont: hétfőnként 19-20 óra között , PH Kaszap István terem (alagsori kápolna melletti terem)


Párbeszéd Háza
Időpont: 2015.12.22 15:00

Kürthy Hanna festőművész és grafikus kiállítása. A kiállítást december 3-án este hat órakor megnyitja Lantos Adriána művészettörténész. Közreműködik: Barta Gábor zongoraművész, Császi Emese hegedűművész.


Párbeszéd Háza alagsori meditációs kápolnája
Időpont: 2015.12.31 19:00

Szeretnénk értesíteni, hogy ismét lehetőség nyílik heti rendszerességgel csend-meditációra, "kezdő" és "haladók" számára egyaránt.


Hónapok szerint
2020 (212)2019 (201)2018 (311)2017 (382)2016 (658)2015 (719)2014 (729)2013 (577)2012 (243)2011 (73)
parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825