Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Programok - 2020. December

Időpont: 2020.12.04 20:00

Online tanúságtétel és könyvbemutató a Párbeszéd Háza és a Szent Gellért Kiadó és Nyomda szervezésében.

Téma: nigériai orvosmissziók és a bangladeshi ikrek szétválasztása

Közreműködők: Czirják Enikő, dr. Csókay András, dr. Hudák István, dr. Jósvai Attila, Muhari-Papp Sándor Balázs, Kuzmányi István, Sajgó Szabolcs SJ

A programot a Párbeszéd Háza YouTube csatornáján keresztül követhetik.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2020.12.06 16:00

A Magyar Bábjátékos Egyesület az idei adventi készületben is örömet szeretne hozni a közönségnek, három egymást követő vasárnapon.
A program úttal ONLINE valósul meg, az előadást a Párbeszéd Háza YouTube csatornáján követhetik.



Időpont: 2020.12.11 20:00

Nemzeti és keresztény önazonosságunk várható alakulása Európában

Meghívott előadó: Patsch Ferenc SJ, Pápai Gergely Egyetem Róma

Patsch Ferenc Sj 1969-ben született Miskolcon. 1994-ben szentelték pappá. 2000 óta tagja a jezsuita rendnek. Jelenleg a római Pápai Gergely Egyetemen tanít, ahol a Fundamentális Teológia Tanszék vezetője.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2020.12.13 16:00

A Magyar Bábjátékos Egyesület az idei adventi készületben is örömet szeretne hozni a közönségnek, három egymást követő vasárnapon.
A program úttal ONLINE valósul meg, az előadást a Párbeszéd Háza YouTube csatornáján követhetik.



Időpont: 2020.12.18 20:00

Karácsonyi fény - zenés irodalmi inspiráció 

Közreműködnek a Crescendo Magyarország és a Variart Ensemble művészei, valamint Molnár Enikő és Tarjányi Krisztina Irma színművészek.

A művészek az előadásra szánt adományokat a Fellegvár Napközi javára ajánlották fel.

Az online előadás több évszázad művészeinek gondolatait tárja elénk. Régmúlt idők és kortársaink lírájának, prózájának és zenéjének inspirációja egy régi és mégis mindig új eseményről:

a Világ Világossága a világba jött. 

A zenés irodalmi inspiráció keretét Márton Áron, erdélyi püspök egykori, a II. Világháború alatt elhangzott karácsonyi beszéde adja, melynek gondolataihoz és érzelmeihez a művészek Dsida Jenő és Lackfi János lírájából kerestek párhuzamokat.

Ahogy a cím sugallja, az előadás a fény és a sötétség harcát, a megváltottság és megváltatlanság egymásnak feszülését tárja a nézők elé: "Sokszor az az érzésünk, mintha mind sötétebb, mintha az éjszaka mind uralkodóbb, általánosabb és nyomasztóbb lenne. S aggodalommal és türelmetlenül kérdezzük a prófétával: Őrök, mi van az éjben? Mit hoz még és meddig tart? (Iz 6, 11 és 21, 11)“

Támogatók: Párbeszéd Háza, Crescendo Magyarország és a fellépő művészek

Variart Ensemble

Fiatalok, zenészek, barátok. Ez a három szó tökéletesen jellemzi csapatunkat. Zeneakadémista korunk óta játszunk együtt, így lettünk olyan közösség, amelyben minden tagnak egy a célja: együtt zenélni örömmel, és felejthetetlen pillanatokat nyújtani a hallgatóságnak is.

Mint nevünk is mutatja, a változatosság a mottónk. Minden koncertünkön más és más formációkká alakulva lépünk színpadra és adjuk elő a kamarazene-irodalom ismertebb, és még fel nem fedezett remekműveit.

A Crescendo Magyarország a nemzetközi Crescendo mozgalom része. A Crescendo hivatásos előadóművészek, művészeti oktatásban résztvevő tanárok és hivatásos művészeti pályára készülő fiatalok nemzetközi keresztény szervezete, mely Beat Rink svájci református lelkipásztor, író kezdeményezésére jött létre 1985-ben. A Crescendo Magyarország diákjai és fiatal művészei a már 16 alkalommal megszervezett nemzetközi Crescendo Nyári Akadémián találkoznak.
Bővebb információ: www.crescendoinstitute.org



Időpont: 2020.12.23 17:00

2020. karácsonyára különleges ajándékkal - a magyar kulturális életben példaadó értékű összefogással - készül a Párbeszéd Háza.

https://youtu.be/k8grWVfQ5Q4



Időpont: 2020.12.24 12:00

Fogadják szeretettel a Budapesti Vonósok és a Párbeszéd Háza zenés karácsonyi üdvözletét.


Hírfolyam