Logo
A magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális központja
Programok - 2021. Január

Időpont: 2021.01.15 18:00

Mindszenty- HAMAROSAN

Életkapuk interaktív kiállítás fiataloknak. A kiállításról hamarosan egy online tárlatvezetést tesztünk közzé. 

 

#Mindszenty - Interaktív kiállítás fiataloknak

Részletes leírás a tárlatról >>

Képek a kiállításról >>

Erdő Péter bíboros látogatása a kiállításon >>

A kiállítás aktualitásai folyamatosan nyomon követhetők a Mindszenty Alapítvány honlapján vagy a kiállítás Facebook oldalán.

Videók:

Erdő Péter bíboros, prímás, érsek látogatása
Így épült a kiállítás



Időpont: 2021.01.19 18:00

A film a 2007.évi MAGYAR FILMSZEMLE Tudományos-ismeretterjesztő kategória díját nyerte el.

Egy Budapesthez közeli faluban, Pilisborosjenőn egy baráti társaság bor és sütemény mellett éjszakába nyúlóan beszélgetett a főbűnökről és morális értékrendünk furcsa relativitásáról. Mit takar ma a restség, a bujaság, a kapzsiság, a harag, a gőg, az irigység vagy a falánkság fogalma. Mit gondol róla a pszichiáter, a szerzetes, a filozófus, az irodalmár, a közgazdász, az esztéta vagy a táncművész, akiket mind foglalkoztat ez a világ, a mi világunk bűnfelfogása. A beszélgetés egy laza kerete annak az ismeretterjesztő narratívának, amely bemutatja ezeknek, a főbűnöknek a történetét, társadalmi, morális, politikai és pszichológiai vetületeit. Közben megismerjük bűneink démonait és magyarázatokat találunk közismertnek vélt, de felületesen ismert morális fogalmainkra. Talán a szerzetes asztal melletti őszinte kifakadása adja filmünk értelmét, amikor arról beszél, hogy még az egyház is félvállról kezeli a főbűnök megismertetését, holott azoknak, akik keresnek életükben morális fogódzókat, azoknak komoly segítség e világ megismerése." (Heltai Péter)

Helye: Ars Sacra YouTube csatornája.

Vendég: Dér András rendező, Gőbel Ágoston a Katolikus Rádió szerkesztője, a NEK kommunikációs referense. Beszélgetőtárs: Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója



Időpont: 2021.01.22 20:00

Miért, mi célból lesz az egyház 2030-ban?

Milyen lesz az 1000 éves magyar katolikus egyház 2030-ban?
Hova jutunk a 40 éves kommunista fogságot követő 40 éves útkeresés után 2030-ra?

 



Időpont: 2021.01.29 20:00

Ki vagy mi határozza meg holnap a katolikus egyház spiritualitását?

Az előadó rövid áttekintést nyújt a katolikus egyházon belül ma létező, előre mutató spirituális irányzatokról, a „spiritualitás” szó (lelkiség, kegyesség) köznyelvi értelmében.  

via GIPHY



Időpont: 2021.01.31 08:00

Mindszenty- PREMIER

Kinyílnak a Kapuk! Ha személyesen még nem is, de mostantól virtuálisan látogatható a #MINDSZENTY Életkapuk című interaktív kiállításunk, egy mindössze huszonhat perces online vezetéssel.


Párbeszéd Háza
Időpont: 2021.01.31 10:00

A Magyar Bábjátékos Egyesület a Párbeszéd Házával együttműködésben a 2020/21-es tanév 2. félévében akkreditált pedagógiai továbbképzésre  indított program MEGTELT.

Kinek ajánljuk?

A bábjáték szerelmeseinek: a képzést az óvodában, iskolában tanítói, vagy tanári feladatokat ellátó felnőtteknek, szabadidő szervezőknek, lelkészeknek, hitoktatóknak, gyógypedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak, pedagógus asszisztenseknek ajánljuk – azoknak, akik 4-14 éves korúakkal foglalkoznak és nyitottak a művészetekre, a drámával végzett nevelésre.


Hírfolyam