Küldetésünk

A Párbeszéd Háza a jezsuiták budapesti lelkiségi és kulturális központja. A Ház a teremtő párbeszédet szolgálja a hit, a kultúra és a társadalmi igazságosság területén. Programjai között szerepelnek konferenciák, könyvbemutatók, előadások, műhelyfoglalkozások, kiállítások, koncertek, filmklubok... Rendszeresen vendégeink neves közéleti és egyházi személyiségek, fiatal és már befutott művészek, valamint a világ minden tájáról Magyarországra látogatók, főleg jezsuiták, akik egy-egy téma nemzetközileg is elismert szaktekintélyei. 

A hithez szorosan nem kapcsolódó programokat a szakrális vonatkozásában igyekszünk befogadni közösségben, párbeszéd formájában. E programok esetében is a transzcendens irányultság, a szakralitás van a középpontban.

A hithez szoros kapcsolódó programok esetében a Ház célja a katolikus tanítás világos és egyértelmű közvetítése, miközben az ökumenikus és a vallásközi párbeszéd jegyében a Ház törekszik arra, hogy jelen legyen a többi keresztény vagy akár nem keresztény felekezet szemüvege is egy-egy társadalmi vagy kulturális kérdés körbejárásánál.    

A Ház otthont nyújt rendi intézmények, illetve katolikus (ökumenikus) világi kezdeményezések számára.

Számos, elsősorban Szent Ignác-ilelkiségi csoport tartja rendszeres találkozóit a Házban.

parbeszedhaza@jezsuita.hu
06-1/411-0825